Måske var drømmen en rejse til Afrika, alligevel blev det til en campingferie. Det kan virke som to modpoler, men faktisk kan en campingferie noget helt specielt. Du har en helt anden mobilitet, og du kan køre med dit rullende hus lige derhen, hvor du ønsker. Det giver en helt særlig frihed, når du er på ferie.

For at campingferien skal blive så god som overhovedet muligt, får du har 5 råd med på vejen.

Vær ude i god tid

Hvis du ikke selv har en campingvogn, skal du leje en. Og så skal du sørge for at være ude i god tid. Særligt hvis du og din familie har i sinde at rejse i de populære uger i industriferien til sommer. Ægte campister planlægger langt ud i fremtiden, og derfor skal du altså være klar over, at du skal stå tidligt op for at sikre dig et rullende hjem i sommerferien.

Camping bliver mere og mere populært, og det betyder derfor også, at selv hvis du har egen campingvogn, skal du stadig være ude i god tid for at få en plads til den på campingpladserne. Det gælder både, hvis campingferien skal holdes i Danmark eller i udlandet.

Planlæg ruten på forhånd

Når du og din familie har styr på leje af campingvogn og/eller campingplads, skal ruten til jeres destination planlægges. En campingrejse til Sydeuropa kræver naturligvis mere planlægning, end hvis du skal køre fra den ene ende af Danmark til den anden.

Men skal du og familien sydpå, er det altså en god idé at planlægge ruten hjemmefra. Dermed ikke sagt, at den skal planlægges helt ned til allermindste detalje. Men det er en fordel at have nogenlunde styr på, hvordan det skal foregå. På den måde har I lagt en kørselsplan. Men en af fordelene ved selv at køre på ferie er naturligvis friheden til selv at styre tempoet. Ser I noget undervejs, som I har lyst til at se nærmere på, er der alle muligheder for det.

Pak campingvognen med omtanke

Det nytter ikke noget, at alt ekstra plads i campingvognen fyldes op, fordi du synes, I har brug for en masse til jeres campingferie. Du må nemlig ikke overlæsse hverken bil eller campingvogn, hvis kørslen skal være stabil og sikker.

Derfor er det vigtigt, at du kender campingvognens vægt, inden du begynder at pakke den. Og efterhånden som du fylder ting ind i vognen, er det tilmed en god idé at alliere dig med en vægt. På den måde kan du veje de genstande, du fylder på campingvognen og skrive vægten ned på en oversigtsliste. Det giver dig mulighed for at holde styr på den samlede vægt af campingvognen, så du sikrer dig, at den ikke vejer for meget. Ligesom i en bil gælder det, at tunge ting skal pakkes nederst, og at løse genstande skal spændes fast i vognen. Så undgår du, at de flyver rundt under hårde opbremsninger.

Sørg desuden for, at campingvognens vægt er i balance. Tunge ting placeres lige over akslen. Så skaber du de bedste kørselsforhold, fordi vognen dermed ikke kommer til at slingre.

Husk vigtige dokumenter og udstyr

Når du rejser på campingferie, er der dokumenter, som du skal huske at medbringe. Det gælder registreringsattest på bilen, men også på campingvognen. Undersøg også op forhånd, om det er nødvendigt, at vogn og bil har motorvejsmærkat. Det er et krav i nogle lande.

I nogle lande er det dertil lovpligtigt, at du har to advarselstrekanter med, når du kører med en campingvogn. Det er derfor vigtigt, at du inden afgang undersøger, hvordan reglerne i det pågældende land er. Det varierer nemlig fra land til land, hvilke krav der er til sikkerhedsudstyr.

Tag underholdning med

Selvom der på mange campingpladser er underholdning i form af badeland, swimmingpools, minigolf og hoppepuder, er det alligevel en god idé at huske underholdning hjemmefra. Det er tilmed også vigtigt for at holde familiens mindste beskæftiget på køreturen. Husk derfor forskellige brætspil og kort, så der er masser at give sig til efter en lang dag ude i den friske luft.

Det er også altid en god idé at medbringe cykler på campingferien. På den måde kan hele familien cykle rundt i området, få en is undervejs og opleve naturen på helt tæt hold.