Hvis man både har adgang til en bil og campingvogn, så kan man faktisk give familien en uforglemmelig ferie uden det behøves at koste en formue i samme niveau som at leje sommerhus eller tage på charterrejse. I det følgende kommer der en lang række enkle råd, som campingfolket kan anvende til at spare penge på campingturen.

Brændstof er naturligvis en af de største udgifter på turen, så derfor kan turen gøre ret billigt, hvis man rejser i Danmark eller i de tilstødende lande som Tyskland, Sverige eller Norge. Man skal naturligvis rejse dertil, hvor man har lyst og interesse, således man kan opleve de fleste lande i Europa på en spændende måde, men uden det behøves at koste en mindre formue.

Hvad er prisen for overnatning på campingpladser?

Det billigste er altid at parkere udenfor en campingplads, men dette er kun en god idé i visse tilfælde, hvor man ikke har brug for strøm, vand og toiletter samt de andre moderne bekvemmeligheder ved campingpladser herunder, bålsteder, swimmingpool, badeværelser, internet, legepladser, supermarked mv.

Prisen på en campingplads udregnes efter antal personer, og prisen ligger som regel på 2-300 kr. pr. person pr. overnatning. Der kan derfor spares en del, hvis man rejser udenfor højsæsonen, da priserne falder en del i flere af månederne, og generelt set er de billigste lande at campere i Ungarn, Polen og Tyskland. I flere lande er det dog tilladt at campere i det fri, på rastepladser, parkeringspladser eller på vejene, og det gælder især i disse lande:

  • Estland.
  • Letland.
  • Litauen.
  • Italien.
  • Irland.
  • Norge.
  • Polen.
  • Rumænien.

Af sikkerhedshensyn bør man dog kun parkere på større rastepladser og ikke på isolerede steder, da der jo netop er sikkert at campere på de autoriserede campingpladser.

Hvordan kan man ellers spare penge på campingturen?

Som førnævnt er benzin eller diesel en anden væsentlig omkostning på turen, så derfor bør man holde øje med eventuelle tilbud og fylde tanken helt op, når man finder de gode tilbud. Søgninger på internettet samt rabatkort kan nogle gange spare op mod en krone præ liter brændstof, hvilket totalt kan spare mere end 1.000 kr. på campingturen, og der er sjældent tilbud på de store tankanlæg på motorvejene.

Man sparer også brændstof ved at køre så hensigtsmæssigt som muligt ved at undgå for mange overhalinger og heftige gearskift og blot holde en jævn fart under hastighedsgrænsen. Man bør desuden undgå de dyre betalingsveje på turen, og en god gps kan tit hjælpe med at planlægge en alternativ rute.

I selve campingvognen kan det bedst betale sig at anvende gas frem for strøm, da gas er en del billigere, så derfor kan det svare sig at åbne vinduerne i stedet for at tænde for sin aircondition, at anvende gasvarme i stedet for den elektriske gulvvarme samt at lade køleskabet køre på gas frem for el.

Man kan desuden spare en del ved at lave sine egne madpakker og komme dem i køleboksen frem for at spise på de dyre tankstationer.