Der er mange måder at komme i gang med livet som campist. Frygter du for det lunefulde danske vejr, men er tiltalt af campinglivet, så overvej om camping i sydens sol og varme er en måde at komme i gang på. Der kan du f.eks. leje et mobilhome, en hytte eller et opslået telt – og vælger du på flycamping, slipper du for at køre selv. Så læs her mere inspiration til at campere i udlandet på Ekstra-Bladet.dk.

Flycamping

En af udbyderne af netop flycamping er det lille, århusianske selskab Ruby Rejser, som ud over bl.a. ski-, vandre-, single- og fællesrejser også tilbyder flycampingture til Korsika og Grækenland. Det er en ferieform, som går ud på, at man bliver fløjet til feriedestinationen og derefter bliver kørt til den campingplads, man har udset sig. Her står et opslået familietelt (eller en hytte) med to kabiner, senge, bord, stole, gasblus, køkkengrej osv. og plads til fire-fem personer. Lejrene ligger alle ved gode strande. Der er danske guider i Ruby Rejsers lejre, og de arrangerer forskellige udflugter med f.eks. jeep, cykel eller båd samt vandreture og fællesspisning. En teltlejr består af 10-12 telte, hvor der bor andre danskere.

Fokus på de unge

Du kan også tage på flycamping og leje et telt, et mobilhome, en bungalow eller en hytte gennem et andet Aarhus-baseret rejseselskab, nemlig Sun Tours. Her er ikke umiddelbart helt samme garanti for at bo i lejr sammen med andre danskere, men selskabet ‘bestræber sig på at placere teltene samlet’. Her er til gengæld mere fokus på de unge, som Sun Tours hjælper med at finde og holde sammen i løbet af ferien. Her er også danske rejseledere, som vil være behjælpelige med udflugter og andre arrangementer.

Mobilhome

Hvis du gerne vil køre selv, men slippe for et telt (og ikke mindst selv slå det op), eller du ikke er fristet af at mosle rundt med en campingvogn på de befærdede motorveje sydover, kan du vælge at leje et mobilhome gennem f.eks. Sun Tours. I et mobilhome har I jeres eget badeværelse, soveværelse, stue med køkkenfaciliteter plus en terrasse – og nogle af vognene har sågar indbygget aircondition. Hvis du synes, at skridtet fra hotelværelse til telt er for stort, kan det være en fin løsning.

Skrevet af: