Man tænker sjældent over det. Man sidder uden for sin campingvogn i bagende sol og nyder sommeren. Det er blevet tid til frokost. Man åbner køleskabet og madvarerne virker dejlige kolde og friske. Men faktum kan være en hel anden. På campingdanmark.dk kan du læse hele reportagen om, hvad du skal passe på med dit køleskab på campingturen.

Vær opmærksom på dine madvarer

Når man sidder i solen kommer temperaturen på en varm sommerdag ofte op på over 30 grader, hvilket betyder, at en liter mælk på 15 grader altid vil virke kølig. Men faktum er, at den sagtens kan have en temperatur på 15-18 grader. Det gælder også andre madvarer, og når det gælder mælke og pålægsprodukter, så kan familien risikere at blive meget syge.

Køleskabe, der monteres i moderne campingvogne i dag, indeholder en bedre køleteknik end gamle, så jo ældre det er, jo mere opmærksom skal man være.

Dometic er det mest moderne køleskab

Dometic, der er den førende køleskabsproducent i Europa, får hvert år testet deres køleskabe på kølefærdigheder på et laboratorium i Karlsruhe, Tyskland, svarende til Steins Laboratorium i Danmark.

En undersøgelse viser, at når køleskabene køre på optimal styrke og temperaturen udenfor er 32 grader, kan der opnås en køletemperatur på 4 grader.

Det er uanset om energikilden er gas, 12 V eller 220/230 V. Det er meget fint med en køleskabstemperatur på 4 grader, men der er en del forbehold, der skal tages.

Det kan du gøre

Der er flere ting du selv kan gøre for at hjælpe køleskabet på vej en varm sommerdag.
1. Sørg for at handle de friske råvarer som kød og mælk så tæt på det tidspunkt, hvor de skal bruges.
2. Køb madvarer, der allerede er kolde – også f.eks. sodavand.
3. Læg et termometer i dit køleskab for at holde øje med temperaturen.
4. Sørg for at køleskabet er tændt hele tiden.
5. Hold køleskabet så lukket som muligt.
6. Supplerer evt. med en køleboks eller køleelementer. Sidstnævnte findes på de fleste campingpladser.
7. Stil campingvognen/autocamperen i skygge og gerne, hvor det lufter.
8. Sørg for at ventilationsluften er så kølig som mulig.
9. Man kan evt. supplere med elektrisk ventilation.
10. Køleskabet skal altid stå lodret.

Skrevet af: