Om sommeren er det højtid for sol og sommerferie men også for myg, så hvis man har planlagt en campingferie, så bør myggespray være en nødvendig del af bagagen. Men hvilken type skal man vælge da der jo findes masser af gode råd om forebyggelse af myggestik. Her kommer der en række gode råd om myggespray og forebyggelse af myg, og disse råd kan anvendes hvor som helst.

Eksperternes bedste råd

Myg er en plage for både dyr og mennesker, men heldigvis kan man nemt beskytte sig mod myggestik på flere forskellige måder, hvoraf de tre bedste metoder er:

  1. Vær godt klædt på.
  2. Anvend myggebalsam på utildækkede steder på kroppen.
  3. Ophold dig ikke på steder med læ, fugt og skygge.

Men man kan naturligvis ikke gardere sig 100 % mod myggestik, og det kan klø så utroligt meget, hvis man bliver stukket af både små eller store myg. Myggestikkene kan variere i størrelse fra person til person, da vi alle reagerer forskelligt på myggestik, men vi ved af erfaring, at visse dufte skræmmer myggene væk, og disse aktive stoffer findes i både myggebalsam og myggespray, men man kan også selv forebygge myggestik med forskellige tricks. Man kan finde gode råd om myggespray på nettet, hvor der findes artikler om spray, balsam og generelle gode råd.

Sådan holder man haven fri for myg

Myg trives især på skyggefulde vådområder som i nærheden af swimmingpools, havebassin, blomster, regnvandstønder og græsplæner, så derfor gælder det om at få tørlagt eller overdækket disse steder. Har man et fuglebad, en havedam, en sø eller et svømmebassin, så må man sørge for at få cirkulation i vandet, da myg kun lægger æg i stillestående vand. Man bør også regelmæssigt rense sine tilstoppede tagrender og andre steder, hvor vandet kan samle sig.

Man bør samarbejde med sine naboer om dette, da der er tale om en fælles indsats til fælles gavn. Man kan også anskaffe sig fugle, flagermus, hvepse, guld- og sølvsmede samt at sætte fisk ud i havedammen, da disse dyr spiser myg eller myggelarver. Man bør ikke stille for høje forventninger til ultralyd, CO2 og LED-lys, der nemlig ikke har den store effekt på myg især ikke udendørs.

Man kan også slukke lyset, da lys tiltrækker myg, og desuden kan man få monteret myggenet i huset. Man kan også få fat i specielle Eukalyptus træer, da myg ikke bryder sig om denne lugt.

Skrevet af: