Campinglivet trækker i mange mennesker, mens andre foretrækker ferie i sommerhus eller på luksushotel nede ved sydens sol.

Mennesker er forskellige, og mange elsker det lidt primitive udendørs liv, hvor man kan nyde den friske luft og føle sig tæt på naturen. Hvis man rejser på rygsækferie med overnatning i telt i naturen, så kan det næsten ikke blive mere spartansk, men i dag kan man campere både i Danmark og i udlandet under helt hjemlige forhold, så det behøves ikke være primitivt at holde campingferie – medmindre man selv ønsker det.

Camping betyder blot, man tager familien med hjemmefra i et par uger, så man kan nyde hinandens selskab og også attraktionerne på campingpladsen eller i den tilstødende natur. Man kan naturligvis også spænde campingvognen fra og tage bilen ind til nærmeste storby og finde sjove oplevelser der. Hvis man er en haj til det med at arrangere vellykkede og spændende campingture, så vil børnene højst sandsynligt tage denne sunde livsstil til sig, da de kan mærke barndommens minder for resten af livet.

Planlægning af en vellykket campingtur

Hvis hele familien er vilde med camping, så er der ingen grænser for hvor vidt det kan drives. Den perfekte campingferie kan opnås overalt i Danmark, eller i udlandet med campingvognen og familiebilen – endda helt uden at miste de hjemlige fornemmelser. På den måde føler man reelt ikke et større savn, og man kan både nyde naturen samt et nyt miljø med nye mennesker og oplevelser.

Hvis turen derimod ikke planlægges ordentligt, så kan man risikere at familien bliver skræmt fra at tage på campingture fremover.

Køreturen hjemmefra til campingpladsen kan være på mange hundrede km, så det gælder om at have adgang til en passende bil, der egner sig til længere ture og kan trække en passende størrelse campingvogn.

Hvis man tager på campingtur flere gang om året, så bør man nøje overveje den næste familiebil, når den nuværende engang skal skiftes ud med en ny model.

En familiebil skal være solidt konstrueret og give alle en god komfort- og køreoplevelse. Derudover skal der være høj sikkerhed samt en god rummelighed i bilen. En oplagt type at kigge på er Hyundai familiebil, der har billige og gode modeller til små og større familier.

Alle Hyundais modeller er nemlig kendte for at være i høj kvalitet til lave priser, og de er godt indrettet, da man både kan have mange passagerer samt kufferter med i bilen takket være et praktisk splitbagsæde, så man valgfrit kan lægge 1-2 eller alle 3 sæder ned.

Man bør også anskaffe en campingvogn af passende størrelse, der har de flest moderne faciliteter såsom køleskab, fryser, gasblus, gode senge, fortelt, varme, møbler mm. Det vil ligeledes være smart at sørge for adgang til USB-opladning samt wifi, så der er internetadgang på det meste af turen. Så kan man altid skaffe musik og film samt holde kontakt med venner og familie undervejs. Man må også planlægge spil, lege samt aktiviteter, så man ikke keder sig på turen.

Campingpladserne har som regel også en masse tilbud til campisterne, så det burde være svært at komme til at kede sig på en god campingferie.

 

Oplevelser på campingpladserne

Når man kører ind på en campingplads, får man et græsareal til at parkere bil og campingvogn, og man kan få tilsluttet strøm til campingvognen, så den nu fungerer som et lille hyggeligt hjem. Så kan man hver dag nyde campingpladsens faciliteter, som blandt andet kan tilbyde dette:

 • Butik og cafeteria
 • Swimmingpool og sauna
 • Toiletter og bad
 • Køkken og spisesale
 • Opholdsstuer med TV
 • Grill-faciliteter
 • Trådløst internet
 • Minigolf og kroket
 • Legepladser
 • Billiard
 • Bordtennis
 • Solarium
 • Spillemaskiner
 • Indendørs legerum og puslerum
 • Diverse arrangementer og underholdning

Skrevet af: