Roskilde festival er ikke bare et fristed for unge, hvor de kan drikke sig fulde og mænge sig i flæng. Det er nemlig Nordeuropas største musikfestival med over 100.000 deltagere, år efter år.

På Roskilde festivals scener er alle musikgenre repræsenteret, så om du er til rock n’ roll, hip hop, pop eller sydamerikansk reggaeton, så er der altid mulighed for at finde noget for enhver smag.

Over 175 kunstnere fra mere end 30 forskellige lande spillede på de 8 forskellige scener i løbet af Roskilde festival 2015, hvor den mest kendte scene selvfølgelig er den ikoniske Orange scene.

ORANGE SCENE

Orange scenen har siden 1978 været festivalens blikfang og et verdenskendt symbol og logo for Roskilde festival. Scenen har i gennem tiderne haft besøg af kunstnere og kæmpe stjerner så som Bruce Springsteen, The Rolling Stones, Metallica, Snoop Dogg, Rihanna, Deadmau5, Dizzy Mizz Lizzy, Iron Maiden, Outkast, Ray Charles, Red Hot Chili Peppers, Robbie Williams, Coldplay, Foo Fighters, Guns N’ Roses, Bob Dylan og Kanye West.

 

Hvordan foregår camping på Roskilde Festival?

Camping på Roskilde festival kan foregå på et af de mange etablerede campingområder. Her bor, sover og mødes festivaldeltagerne, hvor hygge og fest er i højsædet. Områderne er tildelt et bogstav og omkring samtlige områder finder man stande med mad, indkøbsmuligheder, bad faciliteter og andre spændende tiltag.

Er du ikke så meget til larmen på campingområderne, så er der også campingvognsområdet, som distancerer sig lidt mere fra de mere larmende og festramte campingområder. Er du en af de mere end 30.000 frivillige, som har valgt at arbejde på festivalen, så får du mulighed for at bo i medarbejdercampingområdet. Dette område kan varmt anbefales, da det er ligesom at være på camping i f.eks. Marienlyst.

Området er fordelt i to store græsarealer, hvor det er forbudt at have store anlæg og larme, som man gør på de normale campingområder. Der er både gratis badfaciliteter, keramiktoiletter, mobilopladningscenter, en bar og et spistested. Medarbejdercampingområdet er ideelt, hvis du primært er kommet for at hygge om musikken og ikke er så meget til den evige fest og de kæmpe anlæg, som ødelægger din nattesøvn.

Alt i alt, så har Roskilde festival noget for enhver campist, du skal bare vælge dit område med omhu. Festivalen finder altid sted i slut juni – start juli og forløber sig over 7 dage, hvis man taler opvarmningsdagene med, hvor der ikke er musik på scenerne.

Er du en frisk campist, som samtidig elsker musik og at nyde én kold eller ti, så er Roskilde festival et must try. Så støv dit telt eller din campingvogn af og bring din positive energi. Roskilde festival kunne godt gå hen og blive en årlig tradition for dig og din omgangskreds! Du kan købe billetter på Roskilde Festivals hjemmeside her, så snart billetsalget starter.