Det er ikke nogen tosset idé at tage på campingferie til den franske riviera, næste gang I skal på en ferie til udlandet. Frankrig er verdens mest besøgte land, og dette store land har da også et væld af seværdigheder. Frankrig kan være et ret dyrt land at tage på ferie i, så derfor kan I som regel spare penge ved at tage på en økonomisk tur med egen bil og campingvogn. Så er der kun udgifter på turen til benzin, campingpladser og mad.

Visse steder kan man endda parkere gratis, men det er som regel bedst at parkere på en campingplads, hvor der er strøm, vand, bad, indkøbsmuligheder, køkken og diverse tilbud for beboerne herunder internet, pool og legeplads. Den franske riviera er generelt ét af de allermest populære og mest kostbare steder at holde ferie, men heldigvis findes der campingpladser i nærheden.

Hvis I er vilde med at opleve Sydfrankrig men ikke vil køre hertil i campingvogn, så bør I bestille en billet til den franske Riviera hos Spies, da rejsebureauet har gode charterrejser til Sydfrankrig, og hvor I selv kan bestemme hvilket hotel, der passer bedst til jeres krav og ønsker.

Den franske riviera (Côte d’Azur)

Kyststrækningen i Sydfrankrig ud mod Middelhavet kaldes for den franske riviera, mens franskmændene kalder den for Côte d’Azur på grund af det flotte azurblå vand. Her finder man byerne St. Tropez, Cannes og Nice, og her er der stor chance for at møde jetsetter, da området især er en legeplads for de rige og de kendte. På den franske riviera finder man både smukke strande, skønt vejr samt masser af glimmer og glamour. I kan derfor parkere campingvognen på campingpladsen og tage bilen rundt i lokalområdet og nyde de mange seværdigheder og attraktioner på turen.

Aktiviteter ved den franske riviera

De mest kendte attraktioner ved den franske riviera udover badestrandene er begivenhederne Cannes Filmfestival eller Monaco Grand Prix. Her kommer der en oversigt over andre seværdigheder, som I kan overveje.

  • Iles d’Hyeres er fællesbetegnelsen for tre vilde men smukke øer, hvor der blandt andet er nationalpark. Der findes interessante forter på øerne samt gode muligheder for at se på fugle, tage på vandreture, cykle og dykke.
  • Middelalderlandsbyen Eze er charmerende og smuk med sine skønne villaer og de brostensbelagte gader, og et samme kan siges om byen Saint-Paul de Vence.
  • Palæet Villa Ephrussi de Rothschild er omgivet af pragtfulde haver og har desuden en storslået udsigt.
  • Den maleriske badeby Antibes er placeret mellem Nice og Cannes, og her er det muligt at opleve masser levn fra fortiden såsom brostensbelagte gader og volde.
  • Den gamle havneby St Tropez er yderst charmerende med sine små brostensbelagte gader og et historisk bycenter. Byen bugner af elegante og diskrete strandbarer, der imødekommer de rige og kendtes behov.
  • Endelig bør man også besøge Monte Carlo i lilleputstaten Monaco, der jo især er kendt for sine kasinoer, Formel 1 racerløb og eksklusive hoteller.

Skrevet af: