Camping er hyggeligt og afslappende og Norge er naturskønt og overvældende. Så hvorfor ikke kombinere begge og køre ud i det blå med din campingvogn eller telt? Norge er et stort land med variationer i landskab og landsbyer og har et væld af muligheder for uforglemmelig camping.

Hvor må du campere i Norge?

Modsat Danmark har Norge det der kaldes for allemandsretten. Det betyder, at du må campere, hvor du vil så længe du bare holder dig inden for allemandsretten. Det betyder, at der blandt andet skal være mindst 150 meter fra dit telt eller campingvogn til det nærmeste hus eller hytte.

Så hvis du er modig nok, kan du faktisk komme til at overnatte helt gratis under hele din ferie i Norge. Hvor fedt er det ikke lige at kunne gøre i verdens måske dyreste land? Så har du råd til oplevelser, som måske ikke ville kunne presses ind i budgettet ellers.

Hvor skal du campere henne?

Norge er som sagt et stort land med mange naturskønne oplevelser, og derfor kan det være svært at vælge i blandt de mange oplevelser, der bare ligger og venter derude.

Camping i Jotunheimen.

Nogle gode steder at campere (hvis du er eventyrlysten) er Jotunheimen og Lofoten, som byder på fantastiske vandreture og dyreliv.

Vil du hellere være tættere på by og andre mennesker er et rigtig godt bud ligeledes at tage til Langøyene ved Oslofjorden.

Uanset hvilke steder du vælger (eller om du selv finder nogle steder), kan du være helt sikker på, at din kommende campingtur i Norge bliver en af dem, du sent vil glemme. Men pas på – for du kan nemt blive afhængig af de fantastiske og overvældende naturoplevelser i Norge!

Skrevet af: