Man kan normalt grille året rundt, men de fleste griller i sommerhalvåret, og det forgår både hjemme i haven, i sommerhuset samt på campingturen. Mange ovne i køkkenet kan også grille, og der findes også mange slags elektrisk grill på markedet, så der er mange muligheder til rådighed, men den mest originale måde at grille på er ved at anvende kul og fyre op i en udendørs grill.

Imidlertid er det ofte svært at styre en kulfyret grill, og man skal også bruge masser af tid til at forberede samt klare grillningen, og resultatet bliver ikke altid perfekt. En gasgrill eller elektrisk grill er ofte både hurtige at få gang i samt giver normalt et flottere resultat.

Hvordan vælger man en grill?

Man bør faktisk overveje at have mindst to typer grill, så man kan bruge den, der passer bedst til lejligheden. En smart mindre grill kan man jo medbringe til enhver lejlighed, så man ikke behøves have så mange forskellige slags grill. Man kan bruge sin grill hjemme, og man tager den bare med i sommerhuset og på campingturen, da en gril nemt kan pakkes sammen. Man bør nøje overveje sit grill behov, før man anskaffer en model, da nogen ønsker at grille i haven, på altanen eller på terrassen. En smart elmodel kan man endda have stående inde på bordet, mens en elektrisk cobb grill kan anvendes ude i naturen.

En kulgrill kaldes ofte for en kuglegrill, da man skærmer mod vinden og holder på varmen ved at sænke et tætsluttende låg ned over grillristen og kullene. En raclette grill kan desuden grille bade kød, grøntsager og ost, idet den har en slags teflon med non-stick belægning, som gør grillen nem at bruge og rengøre. Med denne type grill brænder det ikke på, og man anvender både granit eller jern til selve produktionen, og denne slags grill bliver hurtigt opvarmet og klar til brug,

Hvor er det bedst at købe en grill?

Før man anskaffer sig en grill, er det vigtigt, man nøje kender sit behov for at grille, så man derved kan købe den rette slags grill første gang. En god grill kan med den rette brug og vedligeholdelse holde i en længere årrække, men man må også påregne, en kvalitetsgrill kan koste mange tusinde kroner. Man kan købe grill flere steder i landet såsom byggemarkeder, havecentre, hårde hvidevarer butikker smat specialbutikker, men de bedste tilbud finder man ofte online, da de mange webbutikker ikke har så dyre driftsudgifter, så de kan dels have et bredere udvalg samt lavere priser at konkurrere med.

Man kan hos webbutikken CDON finde grill af enhver slags til fornuftige priser. En raclette grill virker mest som et stort toast jern, og de fås for under 200 kroner, mens en elektrisk grill kan fås i flere udformninger og prislejer men normalt til under 1.000 kr. En kuglegrill koster ofte tæt på 2.000 kroner, mens de store gasgrill koster over 4.000 kroner.

Skrevet af: