Mange familier elsker deres hund, og de vil helst ikke overlade deres hund til andre, mens familien tager på campingferie i Danmark eller i udlandet. Der findes en bestemt hjemmeside, som omtaler alle de vigtige overvejelser for familier med hund, når man tager på ferie. Her kan man læse om andres erfaringer, når de medbringer en hund på ferien.

Normandiet

På vej til Normandiet boede vi et par dage på en lille, meget hyggelig campingplads i Picardie, lidt syd for Amiens. Det er et et fredeligt sted i udkanten af Poix de Picardie, en typisk nordfransk landsby, ca. 25 km syd for Amiens. Byen har et par udmærkede spisesteder, hvor man også kan have hundene med. Campingpladsen har store parceller, adskilt af høje hække. Hunde er meget velkomne, og lidt udenfor pladsen er der et lille naturområde – ideelt til gåture og luftning af hunden. Vi blev så glade for pladsen, at vi også tilbragte et par dage her på vej hjem.

Bretagne

Vi besøgte et par campingpladser i Bretagne. De var i og for sig udmærkede, men parcellerne var små og muligheder for gåture og luftning var begrænsede. Begge steder blev luftning udenfor campingpladsen – trods medbragte poser -til noget halvkriminelt noget i rabatten langs med villa- og sommerhusvejene. Den ene af de 2 B&B, vi besøgte i Bretagne, skal nævnes her.

Værelset var charmerende, men ikke specielt stort. Der var heller ikke direkte adgang fra værelset ud til have eller lignende. Denne B&B ligger i historiske bygninger, som er blevet gennemrestaurerede af ejerne gennem de sidste år. I den ene ende af bygningerne ligger de 3 værelser, i den anden ende bor ejerne, som er et belgisk-fransk ægtepar.

Bygningerne har en hel unik beliggenhed med skoven som nærmeste nabo, og det er også det, der gør det egnet som feriested med hunde. Faktisk ligger Domaine du Val Ory, som denne B&B hedder, lige i udkanten af Broceliande skovene. Så der er masser af muligheder for gåture – blandt andet gik vi en smuk tur til en nærliggene sø.

Holland

Helt speciel er byen Giethoorn. Den har fået tilnavnet “Hollands Venedig”, da den gennemskæres af mange kanaler. Bilen parkerer man udenfor den lille by, og så går man rundt via stier og de mange broer i byen. Nogle af indbyggerne har også både liggende som transportmiddel. Husene er smukke, meget velholdte – og vist også temmelig dyre! En meget fin og smuk gåtur gennem byen for både mennesker og hunde.

Skrevet af: