For camping-novicer kan det være godt med et par gode råd på vejen. Vi er jo alle nybegyndere på et eller andet tidspunkt i vores liv, men vi bør jo lære om andres erfaringer, før vi tager ud på en spændende campingtur, så den bliver helt vellykket. En artikel i Politiken beskriver, hvor finder man de vigtigste nyheder og gode campingråd.

De vigtigste campingråd:

 

Er man nybegynder, er det smart at prøve ferieformen af i Danmark først. Lån enten et telt eller en campingvogn af venner eller familie. Lav gerne en kortere testtur, for eksempel til nogle af vore nabolande, hvor hjemrejsen ikke er alt for lang. Husk at få lavet et campingpas. Det kan enten være: et Internationalt Campingpas (i Sverige kræves dog et mergebyr på flere pladser, selvom man har et International Campingpas), et Skandinavisk Campingpas (giver som det Internationale Campingpas adgang til campingpladserne for et år ad gangen) eller et Transitpas (giver adgang til blot en enkeltovernatning på danske campingpladser). Der findes flere muligheder for rabatordninger – tjek www.fdm.dk ogwww.dcu.dk.

 

Husk også vigtige, personlige papirer som:

 

  • Kørekort (evt. dit internationale kørekort)
  • Pas
  • Sygesikringsbevis
  • Det grønne kort, som er legimation og bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt
  • Det røde kort, som er bevis for, at man har kaskoforsikret sit køretøj og dermed automatisk er sikret hjælp under bilrejser i udlandet
  • Evt. registreringsattest.

 

Hos Dansk Camping Union kan du blandt andet læse om rabatmuligheder på færger.

Online-magasin for campingturister: www.campingferie.dk

 

Billede: Fort Worth Squatch

Skrevet af: