Campingvognen giver et utal af muligheder for en god ferie i Europa. Fra Middelhavslandenes velkendte varme og charme til de tidligere østlandes gæstfrihed og lavere priser. Med en campingvogn ligger Europa for dine fødder. Og netop det kan gøre valget af en næste feriedestination besværligt. For hvad skal man vælge? Hvad er det for en type campingferie, man ønsker, og hvor får man de ønsker opfyldt? Ønsker man de velkendte destinationer som Frankrig, Italien, Tyskland eller Østrig? Eller byder nygerrigheden én, at man skuer mod nye horisonter som for eksempel de upcoming campingdestinationer i Europa? Her får du en introduktion til de klassiske og kendte campinglande i Europa. Læs mere på Politiken.dk.

Frankrig

Landet i Europas navle er kendt for sit behagelige sommerklima, en uforfalsket fransk charme samt mad- og vinoplevelser af en helt særlig karakter. Landet er afgrænset af vand mod både syd og vest og er dermed flankeret af et væld af skønne kyster og strande langs med både Atlanterhavet og Middelhavet. Inde i landet finder man som bjergområder i for eksempel Alperne, Pyrenæerne og Massif Central.

Italien

Campingpladserne ved det nordlige Adriaterhav, Sydtyrol, Trentino og ved Gardasøen er blandt Europas bedste, når det handler om komfort. Så der er rift om pladserne i et område, hvor det er natur, afslapning, kultur og italiensk charme, der især trækker campister til. Længere sydpå er det nemmere at få plads, især hvis man ikke planlægger i god tid.

Tyskland

For nogle er Tyskland lig med transitdestination og motorvej, et nødvendigt onde og en tvungen passage til sydens sommer og sol. Men for mange er Tyskland så utroligt meget mere. Det er fantastiske floder, borge og varierede landskaber. Det er et gæstfrit land med en historie, der efterlader indtryk, og der er masser af muligheder for at lade sig forkæle af et af de mange tilbud om kurophold og wellness, der har været en del af den tyske tradition i mange år.

Østrig

 

Friluftslandet over alle, hvor Kärnten indtager en fremtrædende plads i det østrigske campinglandskab. Tyrols campingpladser har i de senere år gjort betydelige fremskridt og indtager en europæisk førerposition. Nogle af pladserne har med succes helliget sig wellness eller tilbyder sportsinteresserede et væld af muligheder for udfoldelse.

Upcoming destinationer

Er man blevet træt af de klassiske destinationer med deres etablerede repertoire og trænger til ny inspiration, kan man med fordel vende blikket mod sydøst, hvor flere nye campinglande i disse år er ved at få fodfæste. Mange af landene har ry for at være uhyre servicemindede og gæstfri – og det til en pris, der ligger langt under de klassiske destinationers dyre euro-niveau. Så hold et godt øje med Ungarn, Kroatien og Tjekkiet.

Skrevet af: