Danskerne elsker camping, og vi elsker også skiferier, så derfor er det egentligt ikke særligt overraskende, der findes et begreb kaldet skicamping, hvor man altså medbringer campingvognen på skiferien. Denne ferieform er efterhånden blevet meget populær, og det er altså en myte, at skiferier skal foregå fra en traditionel charmerende træhytte med snedækket tag. De fleste vælger i forvejen at tage bilen med, når de rejser på skiferie, så det er jo nemt at spænde campingvognen bagefter, og man kan også nemt opbevare ski og andre sager til skiferien inde i campingvognen.

 

Skicamping til friluftsfolket

Befolkningen består ofte af indendørsmennesker og friluftsmennesker, og hvis man især hører til gruppen af friluftsmennesker, så elsker man action og primitive overnatninger i det fri. De fleste campingvogne er imidlertid temmelig luksusprægede, så alle kan have glæde af en aktiv skiferie under rimelig civiliserede forhold, idet man både kan have badeværelse, køkken og soveværelse med lys og varme samt køleskab og komfur, så man sover ganske udmærket i en campingvogn efter en lang tur ude i skiterrænet.

Det gælder blot om at finde en campingplads med tilslutning af strøm, og den slags er der mange af selv oppe i de fleste bjergområder med skiresorter. I værste fald kan man jo parkere i naturen og lade bilen klare opladningen af campingvognens batterier. Hvis der ikke er snestorm, så kan det også være ganske hyggeligt at sidde udenfor campingvognen omkring et bål, mens man nyder naturen, en kop kaffe, te eller en irish coffee.

Valg af skiferie

De fleste danske rejser især på skiferie ned til landene omkring Alperne, og det er fortrinsvist Østrig, Schweiz, Italien eller Frankrig, men mange tager også på skiferie til Tyskland, Sverige eller Norge, som jo ligger tæt på Danmark. Hvis man ikke har en campingvogn, så kan man jo leje en feriehytte på skiresortet, og der findes flere gode hjemmesider med tilbud på overnatninger i de populære ferieområder, men så skal man jo bestille tid i forvejen. Rejsebureauet Sunweb er en hjemmeside, der netop specialiserer sig i kør-selv-rejser til skiområder i Europa, så her kan man billigt og nemt bestille en skiferie komplet med overnatning og liftkort.

 

Skrevet af: